zaterdag 1 november 2008

Het verhaal van Hans en de berg

Op een mooie dag in oktober 2008. Hans en Gretl spreken af met Homert en Maria in Amden, een schoon plaatske in de buurt van Zurich. Voor zij die het nog niet weten:Homert is een collega van Grelt. Gretl en Homert werken beiden voor de firma Negma. Negma is de firma bekend van het voedingssupplement Epo.
Op een gegeven moment.... Gretl, Maria en Homert vroegen zich af: "Zullen we ne keer gaan wandelen?" OK! Goed Idee!! Maar ... waar vinden we hier nen berg? Misschien staat er iets in dezen boek?

Lees Lees...blader blader...


Onderussen...een paar metertjes verder...

Ja, ondertussen zoals gewoonlijk verkende Hans de omgeving. Natuurlijk had hij al lang nen berg gevonden (zonder boek).

Hans stelde voor: "Waarom niet dezen berg? Dat klein heuvelke, daar klimmen we toch zo op! Nietwaar?"

Nog effe drinken en weg zulle!Gretl: "Maar zijt ge nu helemaal zot geworden, dienen berg is zeker duizend of tweeduizend meters hoog!!!"
Na enig gezaag....vertrekken ze toch...hop naar de top!
En hoger! En hoger! En Hoger! De top komt dichter... de landschappen zijn om te genieten!En sneeuw! Ja, ja natuurlijk ook sneeuw!!
DE TOP!

Op de top:Het uitzicht was echt om te genieten. Hans en Gretl waren gelukkig goed voorbereid, de honger sloeg toe en daar was er een boterhammeke. Homert en Maria, compleet verrast door de zware tocht, kregen gelukkig iets te eten van Hans en Gretl!


En nu allemaal naar de Bierstubbe!

Geen opmerkingen: