maandag 17 november 2008

Cornelia&Carsten op bezoek (deel 2)

Zo blauw de lucht was op zaterdag, zo grijs was ie op zondag...
Niet ideaal dus voor een bergwandeling naar Weissenstein 1, volgens de Rough Guide (wie anders?) "one of the best viewpoints in the Swiss Jura, a ridge rising to 1284 m with a breathtaking panorama towards the Bernese Alps."

De auto werd netjes geparkeerd aan de voet van de berg aan het station van Oberdorf. Gepakt met pic-nic en 2,5 l water gingen H&G en C&C op stap voor een - volgens de wegwijzer althans - 2h durende wandeling naar het Weissenstein Hotel2. Het begon met een matige klim, die na een half uurtje overging in een iets sterkere klim, en na uurtje - waarom niet - nog iets steiler.
In het mistige woud werden verhalen verteld over Dutroux's handlanger "Weinstein", nagedacht over de symptomen van een hartaanval en veel "Gruëtzi's" uitgewisseld met wandelaars die ons pad kruisten (lees: voorbijstaken, maar alleen omdat zij materieel voordeel hadden met "Nordic Walking"-sticks (Decathlon, here we come!).
Net op tijd kwam er hulp uit de hemel...onder de vorm van een opklaring. Ter hoogte van de wegwijzer "Hotel Weissenstein - 35 minuten" werd uitgebreid gepicknicked en na een Bifi'tje zag iedereen het weer zitten. Dat optimisme was nodig want het steilste stuk moest nog komen...

De top werd bereikt...en zie, hier zijn geen woorden nodig, we stegen boven de wolken uit...met inderdaad prachtig zicht op de Alpen.

De afdaling verliep vlot. Moe, voldaan en met knikkende knieën bereikten C&C&H&G de parking in Oberdorf...
Op de terugweg was het opvallend stil. Het weekend werd afgesloten met een gezellig... (maar ja, waarom niet!) restaurantbezoek, deze keer in Brasserie Mövenpick Baselstab 3 .
Tot slot een quiz-vraag:
In welk Zwitsers bergdorpje verongelukte prinses Astrid in 1935?
a) Parijse tunnel b) Küssnacht c) Monaco
(antwoorden kan via "een reactie plaatsen")

1 opmerking:

jongemama zei

Küssnacht

Groetjes
Gudrun