dinsdag 21 oktober 2008

Op zoek naar woonst (deel 2)


Dit keer bezochten Hans en Grëtl het dorpje Allschwil, een gezellig dorpje op 20 minuten tramtijd van Bazel.

De dorpskern met traditionele huisjes doet een beetje Alsaciaans aanOp slechts enkele minuutjes stappen van de tramhalte (het gaat wel nogal omhoog) heb je dit zicht op de stad en ben je een beetje op de boerenbuiten.Grëtl ontdekte dat Zwitserse koeien ook in het écht een bel rond hun nek hebben hangen (en vroeg zich ook af waarom: koeien staan hier immers ook netjes achter prikkeldraad en kunnen dus niet echt zoek geraken. Grëtl vond het getingel nogal irriterend, laten we hopen voor de koe dat ook de vliegen daar last van hebben...)

De papa's kunnen hier in het dorp komen 'compenseren'...

U ziet het, een heel fijn dorpje, op fietsafstand van het centrum van Bazel en het werk! Voorzichtigheid is echter geboden, want met de luchthaven in de buurt is Allschwil een beetje het Zaventem van Bazel. We moeten dus nog eens goed uitzoeken hoe het hier zit met de nachtvluchten (én de ochtendvluchten tijdens het weekend).

4 opmerkingen:

Carla zei

Karina vindt dat Hans und Grëtl zo'n huisje moeten betrekken met hout in de muur, bloemetjes in de vensterbank en een schattig tuintje. en dan Grëtl vlechtjes in haar haar, rondgedraaid op haar oortjes.

madebu zei

LEUKE ZWITSERSE KRUIS SNEEUW. MAAR WAT IS DAT ANDER KLEIN MORMELTJE OF ....
MOETEN WIJ BIEDEN OP HET GEZELLIGSTE HUISJE?

Anoniem zei

oh!! nu zie ik het : het is een zwitserse koekop met oorringen

madebu zei

anoniem was madebu