dinsdag 28 april 2009

Interlaken

Tijdens het weekend van 18 april kwam de "rebel-van-de-radio" uit Bredene op bezoek in Basel.


Een goed moment om een keertje Interlaken en omgeving te verkennen. Dus boekte Gretl een kamertje in een (uiteraard budget-vriendelijk) hotelletje ergens ten lande.
(Les 1: Budgetvriendelijk = geen geluidsisolatie)

Op 130 km van Basel ligt Interlaken - what's in a name - tussen de Brienzersee en de Thunersee. Interlaken wordt beschouwd als een van de meest touristische stadjes van Zwitserland en de dorpskern bestaat dan ook voornamelijk uit winkeltjes met Zwitserse zakmessen en chocolade en juweliers gespecialiseerd in horloges.Te warm om te skien en spijtig genoeg te bewolkt om de Jungfraujoch te bezoeken, werd een wandeling in de omgeving uitgestippeld.
Een wandeling naar de "Harderkulm" - op de foto zie je de bierstube (1210 m) leek een makkie... (les 2: het is niet omdat er geen sneeuw meer op de top van de berg ligt in april, dat de berg niet hoog is!).

Halfweg kregen H, G en de rebel reeds een mooi uitzicht over Interlaken en de meren.Tijd genoeg om foto's te nemen (en de hartslag te laten normaliseren)En dan de top!!! (les 3: het is niet omdat er geen sneeuw ligt op de top van de berg in april, dat de bierstubes daar al open zijn) Er werd dus maar wat rondgekeken en gemijmerd vooraleer de afdaling werd ingezet.

Tot slot les 4: ook dalen kan verdomd lastig zijn...

Geen opmerkingen: