dinsdag 30 september 2008

Toegekomen!!


Ziezo! Na 7 uur rijden door Luxemburg en een mooi stukje Elsas zijn we zondagavond vlot toegekomen in Basel.

We hebben een heel fijn tijdelijk appartement gekregen, op een paar minuutjes wandelafstand van Hans' nieuw werk en op 10 minuutjes van het stadscentrum.
Bij aankomst stond er een heus overlevingspakket klaar!


Het liep wel al een beetje mis met de stopcontacten maar geef toe, een vrouw zal al eens twijfelen welke gaatjes de juiste zijn...Onze tweede maaltijd (de eerste was een gekookt eitje van een Wetterse superkip!)Gretl breekt vork, ook de Ikea vork is onder de indruk van dit avontuur
We kregen intussen ook een rondleiding door Basel stad. Een lieve dame ging met ons naar de bevolkingsdienst. Hans heeft nu een werk-en verblijfsvergunning (Grëtl houdt nog even een toeristenstatuut). Daarna naar de bank voor een Zwitsere bankrekening. Een wandeling door het oude stadscentrum van Basel en tenslotte een autorondrit door de omgeving: Alschwill, Binningen, Oberwill, Reinach, Dornach, Arlesheim... Arlesheim is een bijzonder prachtig dorpje met de Jura bergen op de achtergrond, ... we hebben nu een beter idee waar op zoek te gaan naar een nieuwe definitieve woonplaats.

Geen opmerkingen: