woensdag 26 augustus 2009

Vakantie in "eigen land" (part 2)

Na 3 dagen Unispital kon de vakantie echt beginnen. H&G trokken eerst naar de bergen in het kanton Graubunden in het westen van het land. Met Hans in de gips mocht Gretl achter het stuur en kreeg ze dus een driedaagse praktijkcursus voor rijden in de bergen. (Voor de vrouwen onder ons: blijkbaar mag je geen gas geven in de bochten en moet je optrekken tot 3000 toeren vooraleer je naar een hogere versnelling schakelt!!!). De rij-instructeur werd er een beetje wanhopig van.



Het toeval wilde dat Gudrun en co, Gretls vriendin uit Leuven, in de buurt op vakantie was. Er werd dus halfweg in Arosa afgesproken voor bergwandeling-met-BBQ.






Initiatie Nordic Walking

De bekende Rathische Bahn met spectaculaire viaducten.
















Vakantie in "eigen land" (part 1)

De plannen voor een rondreis in Graubunden en Ticino werden op de vooravond van vertrek licht aangepast. Hans koos eerst voor een all-in last-minute verblijf van 3 overnachtingen in het UniSpital van Basel.


Hans kreeg een room-met-view-en-balkon op de 7de verdieping, eten a-la-carte, room service met pijnstillers a volonte, kamer met TV, internet en kluis (dat laatste vond Emiel Goelen toch altijd zo belangrijk?).
Het Unispital voorzag daarnaast ook in animatie met excursies naar de rontgenafdeling, de gipskamer en een orthopedische show waarbij een dokter-tovenaar scheve armen terug rechtzet...
O ja, H&G hebben een beurtenkaart aangevraagd, wie weet is na 2 keer gips halen, de 3de keer gratis?

maandag 24 augustus 2009

European Skateboard Championship 09

Voor de negende keer werd in Basel het Europees Kampioenschap Skateboarding georganiseerd met op zondag 9 augustus de finale. Uiteraard was Hans (en minder uiteraard) ook Gretl van de partij.

Verrassend veel Belgen in de finale en de winnaar van zowel de mini-ramp als de street finals een 14-jarige Vlaming uit Poperinge!!!

Pittig detail: die jonge winnaar had zijn arm in de gips...

zaterdag 8 augustus 2009

Rheinschwimmen


Wat doet een Baselaar (of hoe zeg je dat?) op een hete zomerdag? Bij gebrek aan strand en zee springen ze hier in de Rijn. Rheinschwimmen dus. Gisteren was het 30 graden, dus Gretl waagde er zich samen met een collega ook aan.
Het principe is eenvoudig: je wandelt tot aan de trappen van het Tingueley-museum, daar trek je je badpak aan en steek je je kleren in een waterdichte zak - met voldoende lucht erbij blijft die drijven - je laat je met de stroming meedrijven (tegen de stroom in zwemmen gaat toch niet) en na een kwartiertje dobberen stap je aan een van de trapjes in de binnenstad terug uit het water. Je laat je drogen in de zon, trekt je kleren terug aan en je voelt je helemaal verfrist! Fantastisch!!

vrijdag 7 augustus 2009

1 jaar


Vandaag wordt Hans' petekindje 1 jaar!
Dikke proficiat vanuit Basel!!!

zondag 2 augustus 2009

Luzern

Met Ulrike en Michel trokken H&G op zaterdag naar Luzern. Na het obligate wandelingetje over de houten brug werden al snel koelere oorden opgezocht...





... met voor de jongens een siesta aan de oevers van de Vierwaldstattersee en voor de moedige meisjes een frisse plons in het Zwitserse water (spijtig genoeg geen foto's aangezien de jongens aan het siesten waren)







Als afsluiter een alpenhoornconcert ter gelegenheid van de Bundesfeiertag (wij verkiezen vuurwerk).






Bundesfeiertag!

1 Augustus = Bundesfeiertag!! en dat zal je gezien maar vooral gehoord hebben. Zwitsers hebben duidelijk iets met vuurwerk en lampionnetjes. Zowel op 31 juli als op 1 augustus knallen de Zwitsers de ganse avond hun eigen pijlen af. Ook Hans knalde lustig mee (al was zijn "vuurwerk-voor-min18jarigen misschien niet heel spectaculair)...






Niet alleen Ulrike-uit-Hasselt maar ook Michel-de-Rebel uit Bredene was van de partij voor Bratwurst en Raclette aan de Rijn


















Bezoek uit Hasselt

Vorig weekend kwam Ulrike uit Hasselt op bezoek.
Heerlijk terrasjes-weer (dus geen musea) maar wel Chill-am-Rhy (http://www.chillamrhy.ch/)!













Teller