dinsdag 28 april 2009

Jura




Vorig weekend hadden H&G de Belgische logees Homert en Maria uit Zurich op bezoek.
Er werd gepicknicked...












... met de koeien gespeeld...












en slechts een enkele keer moesten Hans en Gretl een tandje bijsteken om de getrainde kuiten van Homert en Maria te kunnen volgen...

Interlaken

Tijdens het weekend van 18 april kwam de "rebel-van-de-radio" uit Bredene op bezoek in Basel.










Een goed moment om een keertje Interlaken en omgeving te verkennen. Dus boekte Gretl een kamertje in een (uiteraard budget-vriendelijk) hotelletje ergens ten lande.
(Les 1: Budgetvriendelijk = geen geluidsisolatie)

Op 130 km van Basel ligt Interlaken - what's in a name - tussen de Brienzersee en de Thunersee. Interlaken wordt beschouwd als een van de meest touristische stadjes van Zwitserland en de dorpskern bestaat dan ook voornamelijk uit winkeltjes met Zwitserse zakmessen en chocolade en juweliers gespecialiseerd in horloges.







Te warm om te skien en spijtig genoeg te bewolkt om de Jungfraujoch te bezoeken, werd een wandeling in de omgeving uitgestippeld.
Een wandeling naar de "Harderkulm" - op de foto zie je de bierstube (1210 m) leek een makkie... (les 2: het is niet omdat er geen sneeuw meer op de top van de berg ligt in april, dat de berg niet hoog is!).

Halfweg kregen H, G en de rebel reeds een mooi uitzicht over Interlaken en de meren.







Tijd genoeg om foto's te nemen (en de hartslag te laten normaliseren)















En dan de top!!! (les 3: het is niet omdat er geen sneeuw ligt op de top van de berg in april, dat de bierstubes daar al open zijn) Er werd dus maar wat rondgekeken en gemijmerd vooraleer de afdaling werd ingezet.

Tot slot les 4: ook dalen kan verdomd lastig zijn...

dinsdag 14 april 2009

Engelberg


Als - gezien temperaturen van meer dan 20°C in Basel - waarschijnlijk laatste ski- en snowboardtrip van het seizoen, kozen H&G vorige week voor een weekendje Engelberg.
De start was na een spectaculaire val op eerder een ijs- dan wel een skipiste nogal moeilijk, maar toen kwam de zon...en na de worst-met-frietjes-met-zwiebelsaus (Zwitsers broertje van de stoverijsaus) ging het boarden dan ook weer wat vlotter.

















Terwijl het thuisfront op zondag met hotdog in de hand (o nee, het was pasta...) Tom-en-co zag passeren in het dorp van de Ronde, gleden H&G nog een paar keer lustig van de heuvels.
Misschien iets te lustig want na nog een laatste sprong stond de duim van Hans een beetje scheef... Die staat ondertussen terug recht en H&G plannen volgend seizoen een aantal weekendjes ski in de Zwitserse oorden.
Laat nu de Zwitserse zomer maar komen met pootje baden in de Rijn en het Comomeer, bergwandelingen, tripjes naar Interlaken en de Junkfrau,...tot binnenkort?

Teller