vrijdag 30 januari 2009

Wasdag!

Hans en Gretl wonen in een typisch Zwitsers appartement. Ze beschikken nu niet alleen over een heuse schuilkelder (zie hieronder), maar moeten ook het waskot delen met hun medebewoners en dit volgens een strikt "waskot-reglement".
Zo hebben H&G nu een vaste wasdag: om de negen dagen, verboden op zon- en feestdagen en tussen 22H en 7H. Van dubbele electriciteitstarieven en "uit-huis-tweeverdieners" hebben ze hier blijkbaar nog niet gehoord...
Uit schrik voor een mogelijke uitwijzing volgen H&G (correctie: G.) de regelgeving nauwgezet!
Het is dan ook even wennen om niet alleen de wasdag te plannen maar ook om na de was het bakje van de zeep uit te spoelen en met een handdoek het wasvat uit te drogen. We gaan hier nog goede gewoontes kweken...






P.S. Volgens Grëtl's vriendin Peultje mag je in Zwitserse appartementsgebouwen ook de WC niet doorsjassen op zon- en feestdagen om geluidsoverlast te vermijden. Dàt staat echter niet in ons reglement!

zaterdag 17 januari 2009

Een nieuwe tafel

Hans en Gretl zoeken reeds lang naar een nieuwe tafel, maar gelukkig is er E-BAY!! Op E-bay kan je werkelijk alles kopen om te overleven in het niet al te goedkope zwitserland: van houten sneeuwkettingen tot een vervallen autovignet voor de zwitserse autowegen. Dus niet al te verwondelijk vonden Hans en Grelt een vervallen, houten tafel maar weliswaar voor een zeer interessante prijs! Er is maar 1 negatief punt: de verkoper liet ons weten dat de tafel een behandeling nodig heeft tegen houtwormen, maar ja voor die prijs neem je dat er wel bij, uiteindelijk komt dit nog goed uit want nu krijgt ons super-salon tafel binnekort ook een behandeling. Nu nog gepaste stoelen vinden, een laagje verf en .... dan smullen maar....!!






donderdag 15 januari 2009

Zivilschutzraum

H&G beschikken nu over een heuse atoomschuilkelder!
Da's immers verplicht in Zwitserland.


Vrij indrukwekkend, maar niet echt gezellig.

dinsdag 13 januari 2009

Siviez

Vorig jaar ergens in november

From: Michaëla (Grëtls nichtje) & Mit
To: Hans&Grëtl
Dag Grëtl en Hans,
op 10 januari vertrekken wij samen met onze vriend Twist op skivakantie naar Siviez, een dorpje in het skigebied Les 4 Vallées. We hebben dat weekend nog twee bedjes vrij in onze super-chalet. Waarom komen jullie niet langs, dat is voor jullie toch zo'n beetje als naar d'Ardennen rijden, niet?


Dus Grëtl zocht vorige vrijdag de handschoenen, souspullekes en lange skikousen bij elkaar - niet te onderschatten aangezien alles nog in de verhuisdozen zit.

Onderweg vroeg Hans zich af of hij het nog kon, zijn laatste skivakantie dateerde immers van vijftien jaar geleden. Maar hé, het is zoals zwemmen of fietsen, skiën verleer je niet!




De omstandigheden waren perfect: zon, sneeuw, helder weer, -4°C (dus warmer dan in België) en niet te veel volk.
Siësta in de zon na de lunch met worst met frieten!!

Tot de volgende keer!


zondag 4 januari 2009

Hotel Betty

De perfecte all-in bestemming voor uw vakantie*!

Dank-je-wel van Hans und Gretl
(* enkel getest voor periode tussen Kerst en Nieuw, dus nog te bepalen voor Pasen...)

Verhuis vanuit Berchem op 15 december

Voor:









Tijdens:















Na:

Teller